UX, how to design impacts

User Experience voor het creëren van engagement.

back to overview read story

Consumenten komen niet meer terug op je website als het eerste bezoek vervelend was (‘Don’t Make me Think’ van Steve Krug). Zo belangrijk is User Experience dus voor je website. En denk eens verder. Als ‘hmmm nice!’ de reactie is die je bij jouw klant weet te ontlokken, dan kiest hij niet alleen graag voor jouw merk… dan is de kans groot dat hij de experience deelt met z’n vrienden. 

Dus heb je een aantrekkelijke, intuïtieve website nodig die je in staat stelt om jouw klanten een gepersonaliseerde online User Experience te bieden. Maar er is meer. Veel meer. UX heeft namelijk een oneindig breed speelveld, online én offline. Als jij erin slaagt om ervoor te zorgen dat het héle plaatje klopt, bied je jouw klant de experience dat hij zich thuis voelt bij jouw merk. 

En het is niet zo moeilijk om dat te bereiken. Als je maar de juiste technieken gebruikt. Denk eens aan cultural probes, waarbij je via bijvoorbeeld een fotodagboek inzicht krijgt in het dagelijks leven van jouw doelgroep. Maak processen helder met een wall-sessie. Of orden de ideeën die je in co-creatie hebt verzameld met een COCD-box. 

Zo krijg je inzicht in belangrijke waarden van jouw doelgroep. Én de vanzelfsprekende momenten in hun dagelijks leven – online en offline – die jij kunt veranderen in een unieke beleving. Hmmm nice? Met onze hulp zet jij klantervaringen strategisch in over de hele breedte van jouw marketing. Welke techniek wij inzetten is natuurlijk afhankelijk van het type klant. Maar leuk, verrassend en interessant wordt het sowieso. 

contact us

 

back to overview