Imagine Maslow and Keynes would make a baby

Maatschappelijke relevantie en een marketinginstrument in één, dat is een foundation.

back to overview read story

Imagine Maslow and Keynes would make a baby

Geven aan een goed doel… puur altruïstisch? Integendeel, we doen het omdat het ons iets oplevert: de erkenning dat je in staat bent om in al je andere onderliggende behoeftes te voorzien.

En dat geldt ook voor bedrijven. Maar, hoe goed je bedrijf ook draait je kunt niet aan elk sponsorverzoek voldoen. En als je dan toch op zoek gaat naar een gefundeerde keuze, waarom kies je dan niet een goed doel dat jou het meeste oplevert. Nee, zo’n commercieel tintje is niet vies. Het vlak waar de belangen van beide partijen elkaar overlappen, dát is het stukje waar de magie zit. Dan hebben we het over teambuilding, nieuwe netwerken,  verhoging van je gunfactor, versterking van je identiteit en als cherry on top de grootste slagingskans.

Je eigen foundation is een goed doel en marketinginstrument in één. Klinkt easy, maar om  die liefdesbaby van Maslow en Keynes tot succesvolle volwassenheid te brengen moet je hem wel z’n eigen identiteit gunnen. Alleen zo kan hij z’n eigen netwerk en de benodigde energie aantrekken. Ach… je krijgt er zoveel voor terug.

contact us

back to overview