De kansen van virtual reality

Virtual reality is een krachtig marketinginstrument dat ervoor zorgt dat je klanten zich jouw merk eigen maken.

back to overview read story

Kijkdoos 2.0: je bent tóch nieuwsgierig wat er te zien valt

Virtual reality is niet nieuw, maar blijft intrigerend. In wat voor wereld komen we als we de bril opzetten? Zeker als we zien hoe onze voorganger reageert op een omgeving die alleen hij of zij kan zien. Dan willen we dat óók ervaren. Een vr-ervaring is nagenoeg reëel en dat doet meer met je dan je misschien zou verwachten.

Dit is het eerste medium dat zo’n enorme impact op het menselijk brein heeft. Virtual reality wordt ingezet bij trainingen van defensie, als afleidingstruc bij vaccinaties bij kinderen. En het beste bewijs voor de intensiteit van de ervaring is wel het feit dat vr wordt ingezet om fantoompijn te bestrijden.

Confucius wist het al: vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken. In de toekomst zal een VR-ervaring nog meer zintuigen aanspreken. Uiteindelijk wordt het een ervaring die niet meer van echt te onderscheiden is. Dat maakt virtual reality tot een krachtig marketinginstrument, dat ervoor zorgt dat je klanten zich jouw merk eigen maken. Ook in B2B marketing.

Zo ontwikkelden we onlangs een mooie experience voor Heuver bandengroothandel. Op een beursstand van slechts 18 m2 lieten we bezoekers op een ludieke manier de grootsheid ervaren van het 42.000 m2 grote bandenmagazijn. Bekijk hieronder de VR-video. Het beste resultaat is natuurlijk met een VR-bril, maar ook zonder kun je met een mobiele telefoon rondkijken in het magazijn van Heuver.

 

 

Wil je ook innoveren en ben je na bovenstaande nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? We denken graag met je mee in mogelijke toepassingen.

contact us

 

back to overview