Let’s do it on purpose

Purposeful branding in het tijdperk van de betekeniseconomie.

back to overview read story

Purposeful branding als marketingstrategie.

Na de agrarische economie, de industriële economie en de kenniseconomie zitten we nu middenin de betekeniseconomie. Het grotere belang, zoals planeet of de mensheid, is belangrijker dan het kleine belang van enkel de aandeelhouders. Onvoorstelbaar? Nee, gewoon de ontwikkeling naar een beter aangepaste vorm. Zoals dat gaat bij evolutie.

Merken die ‘people en planet’ voorop stellen zien de ‘profit’ stijgen. In 2016 waren de ‘purpose brands’ van Unilever al verantwoordelijk voor meer dan 60% van de groei. Een purpose brand kiest een focus die tweeledig is: relevant voor het merk en een grote maatschappelijke impact. Duurzaamheid, eerlijke handel, lokale betrokkenheid, maar ook menselijke issues zoals zelfbeeld.

Dove doet dat goed. Hun campagne met echte vrouwen in wit ondergoed is ijzersterk doorontwikkeld naar een grote range touchpoints in de vorm van social media campagnes, films, workshops, samenwerkingen met the World Association of Girl Guides and Girl Scouts etc. Met resultaat: een scherper gepositioneerd merk, hogere omzet en hogere merkloyaliteit, óók bij Unilever-medewerkers. Klanten én medewerkers die van je merk houden, wow!

Je hoeft geen idealist te zijn om brood te zien in een purpose brand. Maar het mooiste is… die tweeledige focus zorgt ervoor dat de liefde oprecht is. En oprechte liefde, ja je weet zelf hoe sterk die is en hoe blij je ervan wordt.

contact us

back to overview