Watch out for brand schizophrenia

Een sterke positionering geeft je merk een duidelijk gezicht.

back to overview read story

Hoe sterk is het karakter van jouw merk?

Sterke merken onderscheiden zich van concurrenten door hun herkenbare merkpersoonlijkheid. Het lukt echter nog maar weinig merken om een authentieke, relevante en bovenal onderscheidende merkpersoonlijkheid te communiceren naar hun klanten en medewerkers. Met als gevolg een schizofreen merk dat floreert in dubbelzinnige boodschappen en wisselende tone-of voices.

Dit kan men voorkomen door vast te houden aan een merkpersoonlijkheid gebaseerd op een archetype. Door een merk duidelijk te positioneren vanuit één ‘oerkarakter’ versterk je de herkenbaarheid van én het vertrouwen in jouw merk. Een merkkarakter is wat dat betreft vergelijkbaar met het karakter van een mens. Dankzij consistent taalgebruik, uniforme dresscode en bijpassend gedrag creëer je een eenduidig beeld over jezelf en weten anderen direct wat ze aan je hebben.

Door een goed gekozen merkpositionering eenduidig samen te vatten, wordt het merk een kompas en toetssteen voor iedereen in de organisatie. Alle besluiten en al het handelen dragen dan direct bij aan de gewenste in- en externe beeldvorming over het merk.

back to overview