Employer brand(!)ing

7 tips om de War on Talent te winnen

back to overview read story

Voorkom personeelstekort en pak een voorsprong in de war on talent.

Gaat het net weer een beetje goed met de economie, dient zich het volgende ‘probleem’ alweer aan: employer branding. Zijn we nog wel aantrekkelijk voor millennials? En hoe krijgen we al dat werk erdoor, nu uitgerekend enkele van onze beste mensen opeens elders gaan werken? Waar vinden we goede mensen? De ‘war on talent’ is misschien wel de grootste uitdaging voor de komende jaren.

Wat kun je doen? 7 praktische tips:
1. Zorg voor een heldere propositie van je organisatie en merk(en). De mensen die jij wilt binden houden van aansprekende, winnende verhalen.
2. Geef ‘werken bij jouw organisatie’ een gezicht. Dat vergroot het teamgevoel en versterkt je aantrekkingskracht op potentials.
3. Betrek je (beste) mensen bij overkoepelende bedrijfsdoelstellingen. Verantwoordelijkheden en mogelijkheden stimuleren betrokkenheid
4. Werk samen actief aan de verhoging van klanttevredenheid. Er is een duidelijke correlatie met medewerkerstevredenheid.
5. Doe iets terug voor de wereld, bijvoorbeeld met een Foundation. Begin klein, maar vol overtuiging. Belangrijk: betrek iedereen erbij.
6. Wees ook zichtbaar als je geen hoge nood op vacatures hebt. De mensen die jij zoekt, worden juist aangetrokken door aansprekende verhalen
7. Gebruik een fijne mix van creativiteit, technologie & kanalen waarmee je opvalt bij de mensen die jij binden wilt.

Het gaat dus om de perfecte mix van binding en aantrekkingskracht. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt, is dat dé winnende strategie die ervoor zorgt dat jij je kunt bezighouden met groei. Werk aan je employer brand en pak een voorsprong. Wij helpen je er graag bij. 

back to overview